miercuri, 2 decembrie 2009

De ce Voronin va ordona „executarea!” pentru alegerea lui Lupu?

Voronin n-ar fi Voronin dacă ar ajunge să voteze cu mânuţa lui - de fapt, cu mâna sa de general - pentru Lupu. Asta ar însemna totodată şi o dezamăgire cruntă pentru noi, cei care îl considerăm ca fiind un mare orgolios. Ar însemna că rătăceam rău de tot, că eram "bludnici" când aveam asemenea impresii despre dumnealui. În fond, orgoliul ex-preşedintelui va fi şi de data asta la nivel: nu, el nu-l va vota pe Lupu. Avem însă motive să credem că va ordona, conform deprinderilor profesionale; va ordona scrâşnind din dinţi fierşte, „executarea!” pentru cel puţin opt deputaţi PCRM-işti meniţi în conformitate cu viziunile Proniei să voteze în stil AIE. Or, Voronin o fi fiind unde o fi fiind el slabuţ – să zicem, la capitolul românism pe filiera celui mai mare român moldovean Ştefan cel Mare şi Sfânt -, însă în nici un caz nu-i slab în materie de strategii politice favorabile propriului partid. Nimeni nu şi-l poate imagina acţionând în defavoarea PCRM-ului. Şi ce interes ar avea?! PCRM-ul e ultimul său bastiun (cucerit), la fel cum Voronin e ultimul bastion cucerit de vreun partid comunist.
În acest sens, nu cred să fie Voronin atât de pierdut în spumele Mării Adriatice, încât să nu vadă, să nu simtă, fie şi tentacular, prin intermediul unor meduze, că Marian Lupu a luat startul pe nota zece cu PDM, parcurgând primele sute de metri cu apucături de favorit în maratonul politic moldovenesc. Mai mult decât atât, actualul general şi fostul Peşedinte, mare amator de curse de cai (în special alături de Putin, care însă nu i-a dăruit decât un cal, nu şi privire), nu poate să nu vadă că în actuala curssă politică imediat după Lupu vine în mare forţă Filat cu PDL-ul. Iar pe locul trei, în pofida eforturilor atâtor televiziuni de a-i pune ghimpi pe criterii extrapolitice, Ghimpu e propulsat nu doar el, dar şi Chirtoacă. Şi să fie clar: de la comunişti, nici Sârbu, nici Petrenco, nu sunt pe post de viitori lideri. Cum nu a fost nici Lupu, decât prin ameţeli strategice. Şi cu atât mai mult Victor Stepaniuc prin ameţeli geto-dacice, ştiind foarte bine de unde vine şi până unde se cade să se îndrepte ca sa aibă şi înspre Costeşti nişte trepte. În fond, în Fond-van- Finiş, va împinge panglica cu pieptul peste finiş Von-ul strategic al tuturor strategiilor şi stratagemelor, adică, să zicem, dracu ştie cine! Mai ales că acesta e foarte bine cunoscut!
Aşa sau altfel, actuala guvernare nu are cum să nu continuie ce o duce capul.
Şi, să fim serioşi, o duce capul să realizeze minimumul necesar.
Un minimum ce pentru guvernările comuniste a însemnat maximum.
Adică a achitat la timp deocamdată salariile, pensiile, bursele, intemnizaţiile, PCRM-ul, chiar dacă se va menţine pe locul patru în cursă, distanţa va fi atât de mare faţă de călcâiele locului trei încât se va simţi umilit cu de-asupra de măsură ca să se simtă umilit şi zdrobit fără şanse de-a mai da şanse celor umiliţi. Însă umilinţa lor, a comuniştilor, ar fi cu mult mai jalnică decât o eventuală umilinţă în cazul în care s-ar simţi umiliţi dacă ar vota cu Lupu. (Iertată să ne fie recurgerea la umilinţă a umiliţilor de noi!) Ca să nu mai vorbim că „umilinţa” de a-l vota pe Mrian Lupu la Preşedinţie ar putea să se transforme oricând într-un titlu de glorie. „Execzutarea!” ordonată de Voronin în acest sens, ne place nouă sau nu, ar face ca ultimul Partid Comunist din Europa s-o mai ducă câine-câineşte, cum se zice, ca să nu zic lup-lupeşte. Fiindcă, oricum am da-o pe după colţ, Lupu este şansa comuniştilor de-a mai pâlpâi în peisaj, înainte de-a se pierde definitiv în umbră deasă de „Moldsilva”. În fine, premierul Vlad Filat, trecut prin toate, inclusiv prin experienţa de-a face bani fără să-i fie ruşine că-i face, va şti cum să facă bani şi pentru noi, plătind la timp aceleaşi salarii, pensii, burse, intemnizaţii, ca lumea să simtă că, da! se poate, se poate şi fără comunişti. Ba chiar că se poate şi mai bine!
Aici ar trebui să pun punct.
Mă ia însă o temere ce se face resimţită până la nivel de genunchi: teama ca nu cumva comuniştii să-l vrea pe Lupu, ba chiar să şi-l prea mult dorească, în timp ce în întunericul infernal al urnei de vot să-şi facă de cap alte voturi, care să nu-l mai vrea pe Lupu şi să vrea anticipate. Acestea fiind voturi, nu Dea Domnulâ! necomuniste. Ei, dar strategiile tocmai de aia sunt invulnerabile, pentru că au în spate ditamai strategi. N-am nici o îndoială că pentru a contracara o mişelească tentativă de a nu-l vota AIE-ul pe Lupu, excelentul strateg Voronin le va ordona camarazilor să nu se limiteze în timpul votării doar la 8 voturi pro-Lupu! Pentru orice eventualitate le va ordona să se prefacă precum că nici n-au băgat de seamă cum au făcut şi-au dres că au nimerit vreo douăzeci de buletine Pro-Ştim-Noi-Cum-Îl-Cheamă în Urna de Rigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu